Beter Voor Iedereen (BVI) is een label uitgebracht door de vereniging Healthy Farming Association Belux (HFA) dat zijn oorsprong vindt in de Franse landbouwmethode ‘Bleu Blanc Coeur’. 

In België vind je het BVI-label terug op varkensvlees en eieren in de supermarkten van Delhaize

Het lastenboek onderscheidt zich omdat het van de producenten van varkensvlees verwacht dat zij varkensvoeder afnemen bij een veevoederfabrikant die erkend is door HFA. Het HFA-varkensvoeder is aangerijkt met lijnzaad, rijk aan Omega-3 ter verbetering van de dierlijke en menselijke gezondheid.

De drie-jaarlijkse controle voor BVI bij varkenshouders gebeurt bij voorkeur in combinatie met de audit voor de Sectorgids G-040 module C en BePork

Om zich in te schrijven voor het BVI-label, moet de varkensproducent over een BePork-certificaat te beschikken. Hij moet zich ook inschrijven bij HFA door het invullen van de Engagementsverklaring (te verkrijgen via uw afnemer/slachthuis).

Nadat u de goedkeuring hebt ontvangen van HFA, kan u een audit aanvragen bij CKCert. Gelieve ons de Modelovereenkomst Producent (met kruisje bij Beter Voor Iedereen) ingevuld en ondertekend terug te sturen.

Documenten voor klanten

Nieuws

Interesse ?

Indien uw meer informatie wenst over de het label Beter Voor Iedereen

klik dan hieronder op AANVRAAG of contacteer ons via info@ckcert.eu

AANMELDEN