‘On the way to PlanetProof’ is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk voor onder andere groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. PlanetProof-producten zijn duurzamer geproduceerd. Zo weten consumenten zeker dat zij een product kopen dat goed is voor mens, dier, natuur en milieu.

Alléén boeren en tuinders die aan strenge eisen voldoen, mogen het keurmerk PlanetProof gebruiken. Deze leveranciers worden PlanetProof gecertificeerd als ze op duurzamere wijze produceren of telen. Ook handelaren, verpakkers en bewerkers van producten moeten aan PlanetProof-criteria voldoen.

On the way to PlanetProof boeren en tuinders werken aan schonere lucht, vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en dierenwelzijn. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, circulair afval verwerken en recyclen. De eisen voor PlanetProof worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt.

On the way to PlanetProof zet in op zes gebieden

  1. Bodem, landschap & biodiversiteit
  2. Water
  3. Energie
  4. Productie & consumptie
  5. Klimaat
  6. Diergezondheid en –welzijn

CKCert is erkend om in België en Nederland de jaarlijkse controles uit te voeren bij hun klanten. Wij kunnen dit uiteraard in combinatie met andere lastenboeken, zoals GlobalG.A.P., Vegaplan, enz.

Hieronder kunt u de nodige documenten vinden om u voor te bereiden op uw PlanetProof-bedrijfscontrole.

Indien u een audit wenst aan te vragen, gelieve ons dan het Inschrijvingsformulier PlanetProof en de Modelovereenkomst Producent (met kruisje bij PlanetProof) ingevuld en ondertekend terug te sturen.

Documenten voor klanten

Nieuws

Nieuw lastenboek voor duurzame teelt: On the way to PlanetProof - 15/06/2020

CKCert breidt zijn activiteiten in plantaardige producten uit met het Keurmerk On the way to PlanetProof Read more

Interesse ?

Indien uw meer informatie wenst over de het certificaat

klik dan hieronder op AANVRAAG of contacteer ons via info@ckcert.eu

AANVRAAG