Siertelers: schrijf je vóór 31 december in bij CKCert om te voldoen aan de minimale kwaliteitseisen voor vermeerderingsmateriaal (Brief Landbouw & Visserij)

01/10/2020: In juli hebben heel wat Vlaamse siertelers een brief ontvangen van het Departement Landbouw & Visserij over de verplichte inschrijving bij een Onafhankelijke Controle Instelling in het kader van de controle op de productie van en de handel in siergewassen. Aangezien dit een wettelijke verplichting is, eist het Departement Landbouw en Visserij dat de siertelers zich vóór 31 december 2020 inschrijven.

De eisen van het Departement Landbouw & Visserij zitten vervat in het Vegaplan Standaard NET-certificaat. Dit is een driejarig certificaat die behalve de eisen van het Departement Landbouw & Visserij, ook alle eisen omvat die opgenomen zijn in de sectorgidsen G040 (productie) en G043 (handel) alsook de IPM checklijst. Hierdoor kan de teler van een bonus genieten op de FAVV-bijdrage.

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk:

  • Vul ons Aanvraagformulier in dat u kunt vinden op onze website onder het luik Vegaplan Standaard NET (Niet Eetbare Tuinbouwproductie = sierteelt). Stuur dit via mail of de post naar ons door
  • Vanaf de datum van inschrijving heeft CKCert 9 maand de tijd om uw bedrijf te bezoeken. Onze planner zal met u contact opnemen om het beste tijdstip te bespreken en samen een datum vast te leggen
  • Indien u meer wil weten over het uitvoeren van de bedrijfscontrole in de praktijk, verwijzen wij u graag door naar een artikel gepubliceerd in Sierteelt en Groenvoorziening. Hierin kunt u lezen hoe een audit door een CKCert-inspecteur bij Terrasplant is verlopen.
  • Het lastenboek Vegaplan Standaard NET kunt u eveneens vinden op onze website onder het luik Vegaplan Standaard NET (Niet Eetbare Tuinbouwproductie = sierteelt). Op die manier kunt u zich voorbereiden op de komst van onze inspecteur.
  • Indien er tijdens de eerste controle punten zouden zijn waaraan uw bedrijf nog niet voldoet, krijgt u 3 maanden de tijd om deze op te lossen. Een tweede bedrijfscontrole is meestal niet nodig. Het volstaat om ons de bewijzen op te sturen.
  • Indien u een offerte wenst op maat van uw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (info@ckcert.eu of 09 330 10 20).

Voor meer informatie kunt u altijd terecht op info@ckcert.eu of 09 330 10 20.

CKCert is dé Belgische referentie in de sierteelt. Naast Vegaplan Standaard NET kunt u bij ons ook terecht voor GLOBALG.A.P. Bloemen en Sierteeltgewassen en de add-on GRASP.  

 

21-06-2023

Nieuwe versies Vegaplan Standaarden en Sectorgidsen

Nieuwe versies Vegaplan Standaarden en overeenkomstige Sectorgidsen – verplicht vanaf 03/07/2023 Read more

12-06-2023

Nieuwe versie GlobalG.A.P. Chain of Custody

GlobalG.A.P. Chain of Custody V6.1 - verplicht vanaf 01/07/2023 Read more

13-04-2022

Inschrijving IPM-controle bij CKCert

U kunt bij CKCert terecht voor uw verplichte inschrijving IPM (Bericht Departement Landbouw & Visserij) Read more

29-03-2022

Nieuwe versie CodiplanPLUS Rund verplicht vanaf 04/04/2022

Nieuwe versie van het CodiplanPLUS Rund lastenboek (4.0) gepubliceerd. Read more

22-03-2022

Minimale kwaliteitseisen voor vermeerderingsmateriaal in SIERTEELT

Siertelers: schrijf je vóór 31 december in bij CKCert om te voldoen aan de minimale kwaliteitseisen voor vermeerderingsmateriaal (Brief Landbouw & Visserij) Read more